راهنمای جامع شستشوی لباسهای کتان به صورت دستی و با ماشین لباسشویی
جدا از طرح و رنگ و تزئینات لباسهایی که انتخاب میکنیم و میخریم، یکی از مهمترین شاخصها برای انتخاب، جنس آن است. بعضی جنس لباسها بیشتر مناسب استفادهی روزمره هستند و کاربرد و استفادهی بیشتری برای روزهای هفته داشته، اما بعضی جنس لباسها هم کاربرد و استفادهی محدودتری دارند.
در این شرایط دو نکته را باید در نظر گرفت؛ لباسهایی که بیشتر در هفته مورد استفاده قرار میگیرند هم از نظر تعداد دفعات شستشو و هم تعداد مراتب استفاده بیشتر در معرض آسیب هستند. یکی از آن دست لباسهایی که معمولا زیاد استفاده میشود، لباسهای جنس کتان است.
لباسهای کتان به دلیل طبیعی بودن الیاف و کیفیت بالای آن، جزو محبوبترین پوشاک بوده و خیلی افراد این جنس لباس را به عنوان یکی از گزینههای محبوب برای استفادهی روزانه انتخاب میکنند. این جنس لباسها معمولا سبک، خنک و بادوام هستند؛ البته این نکته حائز اهمیت است که لباسهای کتان باید طبق دستورالعملها مراقبت و نگهداری شوند تا به مرور زمان زیبایی و کیفیت خود را از دست ندهند. شستشوی صحیح لباسهای کتان اهمیت زیادی دارد؛ چرا که اگر به درستی شسته نشوند، ممکن است دچار چروک، تغییر رنگ یا آسیب بافت شوند. در این مقاله، نحوهی شستشوی لباسهای کتان به صورت دستی و یا شستشو با ماشین لباسشویی را به صورت کامل و گام به گام آموزش میدهیم.
بررسی جنس پارچه کتان و اصول کلی نگهداری از آن
پارچهی کتان از الیاف طبیعی و گیاهی تولید میشود و دارای برخی از ویژگیهای منحصر به فرد است. این نوع پارچه بافت متراکمی دارد و به همین دلیل بسیار مقاوم و بادوام است؛ پارچهی کتان خاصیت جذب رطوبت و تنفسپذیری بالایی دارد و این امکان را فراهم میکند که هوا بهخوبی از آن عبور کند و در صورت تعریق بدن، خیلی سریع از بین برود. البته این نوع پارچه نسبتا زود هم چروک میشود و در صورت شستشوی نادرست، ظاهر آن خیلی سریع تغییر میکند.
پارچههای کتان در برابر آسیبهایی مثل خراش ظاهری و ساییدگی تقریبا مقاوم است، اما با این حال توصیه نمیکنیم آن را بیش از اندازه شستشو دهید. بهتر است در تعداد دفعات شستشوی پارچههای کتان هم دقت داشته باشید و آن را به دفعات و بهاندازهای که واقعا نیاز است، بشویید. از قرار دادن لباسهایی از جنس کتان زیر نور مستقیم خورشید نیز خودداری کنید، زیرا نور خورشید میتواند باعث کمرنگ شدن الیاف پارچههای کتان شود.
بهترین روش برای شستشوی لباسهای جنس کتان
برای شستشوی هر نوع لباس و پارچهای ابتدا توصیه میشود پیش از شروع شستشو، برچسب راهنمای شستشوی لباس را بررسی کنید. بر روی این برچسبها علامتهایی در ارتباط با استاندارد دمای آب شستشو، نحوهی آبکشی و خشک کردن، شرایط اتوکشی لباسها و ... درج شده است و با توجه به این دستورالعمل میتوانید طوری لباسها را شستشو دهید که آسیب نبینند.
توصیه میکنیم لباسهای کتان رنگی و باقی لباسهای روشن را جداگانه بشویید تا لباسها اصطلاحا به همدیگر رنگ ندهند. اگر لباس کتان شما دارای جزئیات ظریف است، میتوانید آن را درون کیسهی شستشو قرار دهید، تا از ساییدگی لباس جلوگیری کرده و مانع آسیب به بافت پارچه شود. در ادامه روش شستشوی لباسهای کتان را هم به صورت دستی و هم با ماشین لباسشویی توضیح خواهیم داد.
روش شستشوی دستی لباسهای کتان
ابتدا در نظر داشته باشید که نیازی نیست این نوع لباسها را از قبل برای مدت طولانی خیس کنید، زیرا به رنگ پارچه آسیب میرساند. برای شستشوی دستی لباسهای کتان، توصیه میکنیم از آب با دمای ملایم استفاده کنید، زیرا آب ولرم از چروک شدن پارچه و آسیب دیدن الیاف آن جلوگیری میکند. سپس مقدار کمی از یک شویندهی ملایم را به آب اضافه کنید، زیرا شویندههای ملایم به حفظ نرمی و رنگ لباس کمک میکنند. بعد از افزودن شوینده، لباس را به آرامی شستشو دهید. دقت کنید نحوهی شستشو طوری نباشد که به بافت پارچه آسیب برساند. بعد از اتمام مرحلهی شستشو، لباس را با آب سرد آبکشی کنید.
روش شستشوی لباسهای کتان با ماشین لباسشویی
اگر قصد دارید لباس کتان خود را با ماشین لباسشویی بشویید، باید دقت بیشتری داشته باشید. اولین نکته انتخاب برنامهی شستشوی مناسب است. اکثر ماشینهای لباسشویی برای لباسهای ظریف و یا دقیقا برای لباسهای کتان برنامهی شستشوی مخصوصی دارند که با دور آرام و کند و دمای پایینتر شستشو را انجام میدهد. دمای مناسب برای شستشوی لباسهای کتان، دمایی بین 30 تا 40 درجهی سانتیگراد است؛ این دما به حفظ رنگ و شکل پارچهی لباس شما کمک میکند. در این مورد میتوانید مطلب سیر تا پیاز علامتهای روی ماشین لباسشویی ال جی و یا راهنمای برنامههای ماشین لباسشویی جی پلاس را مطالعه کنید.
در انتخاب مواد شوینده نیز دقت کنید. شویندههای بدون آنزیم و ملایم بهترین گزینه برای شستشوی لباسهای کتان هستند، زیرا آنزیمها ممکن است به بافت پارچه آسیب بزنند. علاوه بر این، نیازی نیست مقدار زیادی شوینده استفاده کنید، زیرا ذرات شوینده ممکن است در بافت پارچه باقی بمانند و باعث زبر یا کدر شدن لباسها شوند.
بعد از پایان شستشو بهتر است از خشککن استفاده نکنید، زیرا خشککن ممکن است باعث چروک شدن و آبرفتگی پارچههای کتان شود. بهترین روش برای خشک کردن لباسهای کتان، پهن کردن آن به صورت طبیعی بر روی یک سطح یا آویزان کردن در محیطی خنک و دور از نور مستقیم خورشید است.
توصیههایی در مورد اتوکشی لباسهای کتان
همانطور که گفتیم لباسهای کتان به راحتی چروک میشوند، بنابراین بعد از خشک شدن، نیاز به اتوکشی دارند. اتو کردن لباس کتان باید با دقت انجام شود. بهتر است دمای اتو را روی درجه پایین تنظیم کرده و از حالت بخار استفاده کنید. در صورتی که لباس کمی مرطوب باشد، چروکها سریعتر و راحتتر باز میشوند و ظاهر لباس کدر نمیشود.
نکات تکمیلی برای نگهداری صحیح لباسهای کتان
البته علاوه بر دیگر مواردی که گفته شد، بهتر است موارد زیر را نیز برای نگهداری بهتر لباسهای کتان رعایت کنید:
-
برای جلوگیری از چین و چروک بر روی لباسهای کتان، آنها را پس از اتوکشی بر روی چوبلباسی قرار دهید، زیرا در صورت تا کردن ممکن است دوباره چروک شوند.
-
لباسهای کتان را در محیطهای مرطوب قرار ندهید، زیرا خیلی سریع در آنها بو ایجاد میکند.
-
برای اینکه لباسهایی از جنس کتان، نرم و لطیف باقی بمانند، میتوانید از نرمکنندههای مخصوص لباسهای ظریف استفاده کنید و آن را طبق دستورالعمل استفاده نمایید.
بهترین راهکار برای نگهداری لباسهای کتان
همانطور که گفتیم شستشوی صحیح لباسهای کتان نقش مهمی در حفظ ظاهر و کیفیت آن دارد. با رعایت این نکات، لباسهای شما برای مدت طولانیتری زیبا و سالم باقی میمانند و به همان اندازهی روز اول درخشنده و باکیفیت خواهند بود. امیدواریم این راهنما به شما کمک کند تا به بهترین شکل از لباسهای کتان خود مراقبت کنید.
نظرات کاربران
نظرات شما به کاربران دیگر کمک میکند تا با اطمینان بیشتری از محتویات این بخش استفاده کنند.