کنتراست تلویزیون چیست؟ + بهترین کنتراست تصویر در تلویزیون
کنتراست تصویر در تلویزیون
نسبت کنتراست در تلویزیون یکی از عوامل بسیار مهم در افزایش کیفیت تصویر تلویزیونهاست. شاید بتوان گفت کنتراست آنقدر مهم است که میتواند میزان کیفیت تصویر را در یک نمایشگر تا حد بسیار زیادی تغییر دهد. اما تعریف کنتراست چیست و در فرآیند نمایش تصویر دقیقا چه نقشی دارد؟
کنتراست چیست؟
- نمایش تعداد رنگهای بیشتر و در نهایت واقعیتر بودن رنگهای تصویر
- نمایش جزئیات بیشتر در تصاویر به ویژه در صحنههای تاریک و بازیها
- افزایش عمق تصویر و نمایش دقیقتر بُعدهای آن
انواع کنتراست تصویر در تلویزیونها
انواع کنتراست موضوعی است که در مباحث مربوط به عکاسی و گرافیک بیشتر توضیح داده شده است اما همانطور که گفتیم اگر بخواهیم کنتراست تلویزیون را دقیقتر بررسی کنیم، انواع آن نیز مهم خواهد بود.
کارکرد کنتراست استاتیک (Static Contrast Ratio)
از نام این نوع کنتراست مشخص است به مفهومی اشاره میکند که مبتنی بر ثبات است. آن تعریفی که در ابتدا ارائه کردیم، یعنی نسبت و فاصلهی نقاط روشن تا نقاط تیره تصویر، در شرایطی که در یک لحظه ثابت نمایش داده شود، به آن کنتراست ایستا یا استاتیک گفته میشود.
تاثیر کنتراست داینامیک (Dynamic Contrast Ratio)
کنتراست داینامیک یا پویا نیز به معنی همان کنتراست است که قبلا تعریف کردهایم، اما به نسبت و فاصلهی رنگ روشن تا تیره در طی زمان و تصاویر متفاوت اشاره دارد. در واقع این نوع کنتراست در تلویزیونها مد نظر ما است، زیرا کنتراست هر صحنه از تصویر میبایست نسبت به دیگر صحنههای یک فیلم مناسب و متناسب باشد. در بسیاری از مدل تلویزیونها امکان تغییر درجهی کنتراست و نور پسزمینه به طور دقیق وجود دارد و به افزایش کیفیت تصویر نیز کمک خواهد کرد.
کنتراست تصویر به چه عواملی بستگی دارد؟
- نور بکلایت یا همان نور پسزمینه؛ در تولید نمایشگرها با تنظیم دقیق نور پسزمینه یا همان بکلایت، میتوان نمایشگری با کنتراست بالاتر داشت؛ زیرا امکان تنظیم دقیق نور پسزمینه باعث نمایش طیفهای مختلف رنگها با میزان درجه نورهای مختلف میشود.
- تکنولوژی تصویری نمایشگر؛ پنل هر مدل تلویزیون تکنولوژی خاص خود را دارد. تلویزیونهای OLED که معمولا اعلام میشود کنتراست بینهایت دارند، دارای پیکسلهایی است که هر یک به طور مجزا نوردهی دارد و میتواند خاموش و روشن شود؛ پس کنترل نور در این نوع تلویزیون به طور نقطهای است و به همین دلیل میتواند سیاهی مطلق و رنگهای واقعیتری ایجاد کند. این نوع تلویزیون، بکلایت جداگانه ندارد و این یک مزیت بسیار مهم آن است.
- تکنولوژی مناسب دیگری که میتواند موجب افزایش کنتراست در تلویزیونها شود، کنترل موضعی نور یا همان Local Dimming است. این تکنولوژی در تلویزیونهای LED که نور پسزمینه دارند، استفاده میشود. با استفاده از این فناوری نمایشگر میتواند نور بکلایت را به طور موضعی و منطقهای کنترل و کم و زیاد کند و این روند باعث بهبود کنتراست خواهد شد.
نحوه انتخاب تلویزیون با کنتراست مناسب
حالا که به طور کامل با مفهودم کنتراست آشنا شدید. برای خرید تلویزیونی که کنتراست مناسبی داشته باشد، موارد و نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- به نوع پنل تلویزیون دقت کنید. تلویزیونهای OLED یا تلویزیونهایی که دارای بکلایت هستند اما تکنولوژی کنترل موضعی نور را دارند، کنتراست مناسبی هم دارند.
- سعی کنید حتی اگر قصد دارید دستگاه را به صورت آنلاین خریداری کنید، حتما تصویر آن را در یک فروشگاه مشاهده کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
- به عدد نسبت کنتراست تلویزیون که از طرف شرکتها عنوان میشود، توجه کنید. معمولا به صورت نسبت 1 به 1000000 و اعدادی مشابه اعلام میشود. هر چه عدد نسبت بزرگتر باشد، نشان میدهد کنتراست بالاتر است اما در نظر داشته باشید برای مقایسهی این عدد نسبت کنتراست استاتیک از داینامیک مهمتر است و نشانگر دقیقتری خواهد بود.
نظرات کاربران
نظرات شما به کاربران دیگر کمک میکند تا با اطمینان بیشتری از محتویات این بخش استفاده کنند.