۰۳ مرداد ۱۳۹۸
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
چه عواملی در افزایش کیفیت تصویر تلویزیون موثر است ؟
شاید بسیاری از شما این مدل تلویزیون ها را به خاطر داشته باشید و برایتان یک نوستالژی دلچسب باشد! شاید روزهایی بوده است که برای تماشای کارتون دلخواهتان، مقابل این جعبه نشسته و کلاه قرمزی، بابالنگ دراز، فوتبالیست ها یا خیلی از برنامههای لذت بخش دیگر را نظاره کردهاید. هرچند که با لذت و هیجان به تماشای برنامهها مینشستید، اما از اینکه کیفیت تصویر تلویزیونها چقدر پایین بود، خیلی آگاه نبودید. شاید دلیلش این بود، که تصویری با کیفیت بالاتر برای مشاهده وجود نداشت.
البته پس از مدتی دستگاههای LCD به بازار آمد!LCD یک دستگاه لوکس محسوب میشد، چند سالی گذشت و تکنولوژی با سرعتی باورنکردنی پیش رفت، طوری که اکنون با پیشرفتهترین تلویزیونها روبرو هستیم. دستگاههایی که ضخامت بسیار کمی دارند و از نظر طراحی تقریبا زیباترین نمایشگرها به حساب میآیند. و البته از نظر کیفیت نیز، فقط کافی است تصویر آن را ببینید تا بالاترین کیفیت تصویر تلویزیون را مشاهده کنید.
در این مقاله قصد داریم بگوییم، علاوه بر طراحی و ساختار، چه مواردی در ارتباط با کیفیت تصویر تغییر پیدا کرده است، که امروز شما شاهد تصویر بسیار خوشایندتری در تلویزیونها هستید. به طوری که دیگر تصویر تلویزیونهای قدیمی، نظر شما را جلب نخواهد کرد.
کیفیت تصویر تلویزیون ها به چه عواملی بستگی دارد؟
ما برنامههای تلویزیونی را در نهایت، پس از گذشت فرآیندی در پردازش تصویر بر روی صفحه مشاهده میکنیم. شاید به نظر برسد که کیفیت تصویر فقط به تصویرخوب و بد تقسیم میشود و این سوال پیش میآید که کیفیت تصویر کدام تلویزیون بهتر است؟ در واقع پارامترهایی برای سنجش کیفیت تصویر وجود دارد که مهم ترین آنها را در ادامه شرح خواهیم داد. شاید این موارد در هنگام خرید دستگاه نیز به شما کمک کند. انواع کیفیت صفحه نمایش تلویزیون در این مقاله شرح داده شده است.
1- رزولوشن Resolution چه تاثیری در کیفیت تصویر تلویزیون ال جی دارد؟
رزولوشن تقریبا مهم ترین پارامتر در کیفیت تصویر است. پنل نمایشگرها از تعداد زیادی پیکسل تشکیل میشود. این پیکسل ها تصویر و رزولوشن تلویزیون را تشکیل میدهند. هر یک از این پیکسل ها از سه رنگ تشکیل شده است: سبز، آبی و قرمز (RGB)
به مجموع تعداد پیکسل ها در صفحهی نمایش، رزولوشن گفته میشود. شاید به خاطر داشته باشید زمانی که دستگاه FULL HD وارد بازار شد، مردم دوباره با رویداد عجیب دیگری در فناوری نمایشگرها روبرو شدند. در واقع آن رویداد، افزایش تعداد پیکسلها در صفحهی تلویزیون بود.
شما برای شناخت رزولوشن یک تلویزیون، با دو عدد مواجه خواهید شد. مثل1080*1920 . این دو عدد تعداد پیکسلها را در طول و عرض صفحهی نمایش به شما نشان میدهد. هرکدام از این بازهها، یک نام دارد. اعداد بالا نشان دهندهی تعداد پیکسلهای یک تلویزیون FULL HD (FHD) است. در حال حاضر تلویزیونهایUHD یا همان 4K از نظر رزولوشن تقریبا بهترین تلویزیونهای موجود در بازار ایران هستند. رزولوشن این تلویزیونها 2160*3840 است و عکس با بالاترین کیفیت ممکن را نمایش میدهد. هر چه تعداد پیکسلها در صفحه نمایش بیشتر باشد وضوح تصویر بالاتر خواهد بود. مطالعه چگونه کیفیت تصویر تلویزیون ال جی را بالا ببریم، به شما کمک میکند، تا به راحتی تنظیمات تصویر تلویزیون خود را انجام دهید.
گاهی ممکن است وضوح تصویر را با پارامتر مگاپیکسل ببینید، که دقیقا ضرب این دو عدد است. همانطور که در مورد دوربین موبایلها اعلام میشود. البته عامل دیگری تحت عنوان نسبت کنتراست نیز، همانند رزولوشن، عامل مهمی در افزایش کیفیت تصویر است.
2- نسبت کنتراست، چگونه کیفیت تصویر تلویزیون ال جی را ارتقا میبخشد؟
کنتراست نیز یکی از پارامترهای مهم برای سنجش کیفیت تصویر است. هر چه نسبت کنتراست در صفحه نمایشگر بالاتر باشد، کیفیت تصویر نیز بیشتر و تصویر واقعیتر خواهد بود.
کنتراست نسبت فاصلهی سفیدی تا سیاهی، و روشنی تا تاریکی در تلویزیون است. هر چه این فاصله بیشتر باشد، تصویر بهتر است. به این معنی است که تلویزیون میتواند بین رنگ روشن تا تیره تعداد بیشتری رنگ نمایش دهد، و در نهایت میتواند سفید و سیاه مطلق را نمایش دهد. در این شرایط، امکان نمایش رنگ به شکل واقعی و تقریبا همانگونه که در طبیعت میبینیم، میسر میشود.
کنتراست به دو نوع سیاه و سفید و رنگی تقسیم میشود. معمولا کمپانیها برای نسبت کنتراست یک رقم اعلام میکنند. در سالهای اخیر به دلیل اینکه نمایشگرها به حد قابل قبولی از کنتراست رسیدهاند، گاهی این عدد اعلام نمیشود. کنتراست تا حد زیادی به ساختار فنی تلویزیون ارتباط دارد که در ادامه شرح خواهیم داد.
3- اهمیت ساختار LED و OLED ال جی در کیفیت تصویر به چه میزان است؟
یکی از عوامل بسیار موثر در کیفیت تصویر تلویزیون، ساختار فنی آن است. ال جی در حال حاضر نمایشگرهای LED و OLED تولید میکند و دستگاه های LCD و پلاسما دیگر از سمت ال جی تولید نمیشود.
نمایشگرهای LED
LED ها در واقع همان LCD هستند. با این تفاوت که در قسمت نور پس زمینهی آن (Back light)، به جای لامپهای مهتابی و مادهی فلوئورسنت، سیستم نورافشانی LED (Light-emitting diode) قرار دارد. این تفاوت باعث تصویر روشنتر و کنتراست بالاتر تلویزیونهای LED شده است. LED ها از نظر نوع چینش نور پس زمینه، به سه نوع تقسیم میشوند:
- Edge : در این نوع، LED ها در قسمت گوشههای صفحه قرار گرفته است. معمولا در بیشتر LED ها این نوع چینش استفاده میشود.
- Direct : در این مدل، LED ها به صورت خطی و در ردیفهای موازی قرار میگیرد. این نوع نیز متداول است.
- Full Array : در این نوع، LED ها به صورت بلوک بلوک است و در هر بلوک تعدادی معین LED قرار میگیرد.
نمیتوان گفت کدام یک نسبت به دیگری برتری دارد؛ اما قابلیتی به نام Local Dimming به برخی مدلها اضافه شده است، که باعث افزایش کنتراست و کیفیت تصویر بالاتر میشود. قابلیتLocal Dimming یک ویژگی مهم برای تلویزیونهای LED به حساب میآید. با استفاده از این ویژگی، کنترل موضعی نور پس زمینه، امکان پذیر شده است. در نقاط تاریکتر، نور پس زمینه کم نور یا خاموش خواهد شد و با ایجاد سیاهی مطلق، کنتراست تصویر بالا میرود. در نهایت تصویر بهتری خواهیم داشت.
پنل LED ها از نظر آرایش کریستال مایع نیز، به دو نوع تقسیم میشوند:
- IPS : در این نوع آرایش کریستال مایع پنل به صورت افقی است. به دلیل ایجاد زاویهی بهتر برای عبور نور پس زمینه، کیفیت تصویر افزایش مییابد. این نوع پنل مقاومتر نیز هست. در حال حاضر ال جی برای دستگاههای سطح بالا، معمولا از این تکنولوژی استفاده میکند.
- VA : در این نوع، آرایش کریستال مایع پنل، به صورت عمودی است. کیفیت تصویر در این مدل نسبت به IPS کمتر است و مقاومت پنل نیز کمتر میباشد.
تلویزیونهایOLED
در فناوری OLED، نور پس زمینه حذف شده است. به طوری که هر پیکسل به صورت جداگانه روشن میشود و نمایشگر ویژگی
Dimming Pixel دارد. علاوه بر این پیکسل های تلویزیون OLED ال جی، از چهار رنگ تشکیل شده است : سفید ، سبز ، آبی و قرمز (
WRGB). به این شکل است که تلویزیونهای OLED بالاترین کیفیت تصویر را در میان نمایشگرهای ال جی دارد. سرعت تصویر نیز در OLED ها بالاست، که عامل بسیار مهمی در کیفیت تصویر است. در ادامه این موارد را توضیح خواهیم داد.
4- سرعت انطباق تصویر چیست؟ آیا در کیفیت تصویر تلویزیون ال جی نقش زیادی دارد ؟
سرعت تصویر، به تعداد فریمهایی بستگی دارد که تلویزیون در یک ثانیه نمایش میدهد. مشخص است که تعداد فریمها یا صفحاتی که در یک ثانیه نمایش داده میشود، باید در حد قابل قبولی باشد تا بتوانیم تصویری با سرعت واقعی ببینیم. یعنی تصویر، آهسته یا خیلی تند پخش نخواهد شد. به همین علت تلویزیونهایی که سرعت تصویر پایینی دارند، ممکن است از نظر کیفیت نیز قابل قبول نباشند. زیرا هنگام تماشای فیلم، به ویژه اگر فیلم سرعت تصویر بالایی داشته باشد، جاماندگی تصویر و تاری مشاهده میشود.
معمولا از سوی تولیدکنندهها، عددی برای معرفی سرعت تصویر دستگاه اعلام میشود. در سال های اخیر از سوی کمپانی ال جی سرعت تصویر با پارامتر PMI سنجش و اعلام میشود. زیرا ال جی برای افزایش سرعت تصویر، از راهکارهای دیگری کمک میگیرد. بنابراین با مقیاس جدیدی سرعت تصویر را محاسبه میکند.
5- گسترهی نمایش رنگها و تاثیر آن در کیفیت تصویر تلویزیون LG
گسترهی نمایش رنگ و تعداد رنگی که هر نمایشگر میتواند بسازد و ارائه دهد ، تاثیر زیادی در کیفیت تصویر دارد. تا چند سال پیش تلویزیونها تا حدود 16 میلیون رنگ را برای نمایش داشتند و در حال حاضر میتوانند تا میلیاردها رنگ را بسازند. این گستره به تکنولوژیهایی همچون HDR ، Dolby Vision و پنل نانوسل نیز مرتبط است. چنانچه تلویزیون این قابلیتها را داشته باشد، حتما تصویری با کیفیت بالاتر خواهد داشت.
نکتهی پایانی
توصیهی همیشگی ما به شما این است، که هنگام انتخاب یک محصول، به شرکت خدمات پس از فروش کالا توجه داشته باشید! زیرا شرکت خدمات میتواند پاسخگوی ساده ترین سوال شما نیز باشد! مانند همین
راهنمای کیفیت تصویر تلویزیون، که به ما کمک میکند
، یک انتخاب آگاهانه برای استفادهی لذت بخش از تلویزیون ال جی، داشته باشیم.
گلدیران به عنوان یک شرکت خدمات پس از فروش معتبر، در تمام لحظات کنار شما خواهد بود.
همچنین اگر مشکل یا سوالی در این رابطه داشتید خوشحال میشویم آن را در نظرات برای ما بنویسید تا به شما کمک کنیم.
آیا تلویزیون ال جی شما نیاز به تعمیرات دارد؟ از متخصصین حرفهای گلدیران کمک بگیرید.
سلام در مورد تاری در حرکات سریع تصاویر در تلویزیون 55sm9000 ال جی راه حلی وجود دارد؟ حتی trumotion را روی clear گذاشتم فایده ای نداشت از این که پاسخ گو خواهید بود متشکرم.