۷ مشکل رایج در پخت کیک + راه حل آن
طرز تهیه کیک + آموزش 3نوع کیک پرطرفدار
نکاتی که برای پخت کیک باید بدانید
1. کیک به اندازه کافی پف نکرده است
- در این حالت ممکن است که اندازهگیری مایعات کیک را به درستی رعایت نکرده باشید و کمتر یا بیشتر از اندازه بیان شده در دستور پخت کیک، مایعات را اضافه کرده باشید.
- میزان موادی را که با هم مخلوط کردید اگر کم یا خیلی بیشتر از حد معمول باشد، امکان دارد کیک به اندازه کافی پف نکند.
- انتخاب دمای دستگاه در حالت خیلی کم یا خیلی زیاد، یکی دیگر از عوامل پف نکردن کیک است. چون دما را به درستی انتخاب نکردهاید.
- هنگام مخلوط کردن مواد، اگر ترتیب افزدون آنها درست رعایت نشده باشد، احتمال دارد کیک به خوبی پف نکند.
- اگر از کره یا تخم مرغ خیلی خنک برای کیک استفاده کنید، امکان دارد ظاهر کیک پف نکند.
- کهنه یا کم بودنِ بکینگ پودری که برای کیک استفاده کردید، یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در ظاهر کیک است.
- به میزان روغنی که در مخلوط مواد استفاده کردید توجه کنید، اگر بسیاز زیاد باشد، در پف نکردن کیک تاثیرگذار میگذارد.
- اندازه قالبی که انتخاب میکنید اگر نسبت به مایه کیک بزرگ باشد، احتمال دارد کیک به خوبی پف نکند.
2. قسمت وسط کیک بالا آمده و ترک خورده
- در این حالت ممکن است که مواد کیک را بیش از حد مخلوط کرده باشید.
- انتخاب دمای بالا برای پخت کیک میتواند باعث شود که وسط کیک بالا بیاید ولی ترک بخورد.
- اگر میزان آرد مورد استفاده برای کیک زیاد و مایعات مورد استفاده کم باشد، به همین دلیل امکان دارد قسمت وسط کیک ترک بخورد.
3. رویه کیک شیبدار و کج است
- اگر بعد از پخت کیک با رویه شیبدار و کج رو به رو شدید، احتمال دارد که سینی کف دستگاه تراز نبوده و درست قرار نگرفته باشد. پس قبل از شروع کار، سینی را چک کنید.
- اگر کف قالب کیک، کج باشد، همین امر موجب شیبدار شدن کیک میشود.
- امکان دارد مواد کیک شما، بخصوص بکینگ پودر را به خوبی مخلوط نکرده باشید که کیک شما کج و شیبدار شده است.
4. رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است
- گاهی امکان دارد که رویه کیک شما به طور یکنواخت طلایی نشده باشد، یکی از دلایل آن میتواند به علت این باشد که گرما به طور یکنواخت در دستگاه پخش نشده است.
- برای جریان بهتر هوا دقت کنید که کیک حداقل 6 سانتیمتر از دیواره دستگاه و نیز از ظرف دیگر فاصله داشته باشد.
5. کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرو رفته است
- زمانی که کیک شما بافت زبر داشته باشد و وسط آن فرو رفته شود، امکان دارد که فر سرد بوده و یا کیک به آرامی پخته است. پس حتما باید پیش گرمایش را برای پخت کیکها رعایت کنید.
- اگر شکر و روغن کیک را به اندازه کافی مخلوط نکرده باشید، ممکن است کیک شما بافت زبر و وسط فرو رفتهای پیدا کند.
- گاهی مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است و همین امر، باعثِ بافت زبر کیک شده است.
- اگر از بکینگ پودر بسیار زیادی استفاده کنید، میتواند بافت کیک را زبر و وسط آن را فرو رفته کند.
- کم بودن میزان مخلوط مایعات کیک، از جمله عوامل ظاهر شدن کیک زبر با وسط فرو رفته است.
- آرد نامناسب و سنگین برای کیک استفاده نکنید و حتما مواد را به درستی در قالب پخش کنید. در غیر صورت آماده رو به رو شدن با کیک فرو رفته با بافت زبر را داشته باشید.
6. خوابیدن پف کیک
- اگر پف کیک خوابیده باشد، پخت کیک کافی نبوده است. یعنی دمای پایین یا طول طبخ ناکافی، باعث این مشکل شده است.
- یکی از علتهای خوابیدن پف کیک، میتواند بخاطر میزانِ زیاد شکر و مقدار مایعات نامتناسب باشد.
- کوچک بودن قالب نسبت به مواد، عاملی تاثیر گذار در شکل کیک است.
- درصورتیکه کیک در هنگام پخت تکان داده شود و یا ضربه خورده باشد، کیک به درستی پف نخواهد کرد.
- به مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده دقت کنید، زیاد بودن این مواد باعث میشود بر خلاف تصور شما، کیک به خوبی پف نکند.
- بعد از افزودن آرد به خمیر، اگر آن را زیاد مخلوط کنید، کیک به خوبی پف نخواهد کرد.
7. رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک شده است
- اگر مواد کیک بیش از حد مخلوط شده باشد و مقدار شکر مورد استفاده کافی نباشد، میتواند رویه کیک را چسبنده و قسمت میانی آن را خشک کند.
- همیشه به میزانی که در دستور عمل کیک، برای زدنِ سفیده تخم مرغ گفته شده دقت کنید. در پخت کیک، اگر سفیده تخم مرغ زیاد زده شود و مقدار آرد مورد استفاده زیاد باشد، رویه کیک را چسبنده و قسمت میانی را احتمالا خشک میکند.
- اندازه قالب کیک بسیار مهم است. اگر قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ باشد، در ظاهر کیک تاثیر خواهد گذاشت.
- طولانی بودن مدت طبخ، کم بودن و نامناسب بودن دمای دستگاه، سبب میشود که کیک به جای اینکه بپزد، خشک شود.
هر آشپزی فوت و فن خاص خود را دارد
برای اینکه بتوانید از زحماتی که برای تهیه یک غذا، دسر و شیرینی میکشید لذت ببرید فقط کافیست که با فوت و فنهای پخت آن آشنا شوید و اطلاعات کافی داشته باشید.
در این مطلب سعی ما بر این بود تا شما را با نکات کاربردی پخت کیک اصولی آشنا کنیم. اگر سوالی در این باره برای شما نیز پیش آمده حتما در قسمت نظرات همین مقاله با ما در میان بگذارید.
نظرات کاربران
نظرات شما به کاربران دیگر کمک میکند تا با اطمینان بیشتری از محتویات این بخش استفاده کنند.