۲۸ فروردين ۱۳۹۹
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
این روزها درست کردن کیک کار سختی نیست. کافیست فوت و فنهای اصولی یک کیک خانگی و خوشمزه را یاد بگیرید. با وجود انواع پودر کیکهای آماده و تنوع در دستور پخت کیک، هرکسی میتواند به آسانی کیکهای متنوع با طعمهای مختلف درست کند. اما اصل این است که بتوانیم صفر تا صد یک کیک خانگی خوشمزه را خودمان بلد باشیم و آن را درست کنیم. از یک کیک ساده گرفته تا کیکهای خامهای هوس برانگیز. البته کیکهای شکلاتی که همیشه جای خود را دارند.
یکی از کیکهای مهم، همیشه کیک تولد بوده است. وقتی تولد عزیزانمان میشود، شاید تصمیم بگیریم کیک خوشمزه و جذاب را با سلیقه آنها درست کنیم. حتی کیک برای مناسبتهای دیگر مثل کیک روز مادر، کیک سالگرد ازدواج و... را آماده کنیم. به همین دلیل چقدر آن کیک لذت بخش و بیاد ماندنی میشود که خودمان برای آن زحمت بکشیم و آن را درست کنیم.
پس برای اینکه بتوانید روزهای بیاد ماندنی زندگی خود را قشنگتر و خوشمزهتر سپری کنید، پیشنهاد میکنیم با آموزش طرز تهیه 3 نوع کیک ساده، شکلاتی و دبل چاکلت همراه ما باشید.
مواد مورد نیاز کیک جهت پخت کیک ساده و شکلاتی
آرد : 2 لیوان سرخالی
شکر : 1 لیوان
شیر : 1 لیوان
وانیل: 1.8 قاشق چایخوری
نمک: 1.8 قاشق چایخوری
تخم مرغ: 3عدد
پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: 1قاشق چایخوری
کره یا روغن جامد: 100 گرم
نکته : برای جایگزین کره یا روغن جامد میتوانید از 3.4 لیوان روغن مایع استفاده کنید.
طرز تهیه کیک ساده :
در مرحلهی اول شیر را در داخل مایکروویو یا سولاردام قرار دهید و یکبار دکمه Start را بزنید.
در مرحلهی دوم مواد خشک یعنی آرد، بکینگ پودر و نمک را باهم مخلوط کنید و حتما 3 مرتبه الک کنید.
در مرحلهی بعدی روغن را با شکر مخلوط کنید و تخم مرغها را اضافه کنید و با همزن بزنید. سپس وانیل و بعد شیر را اضافه کنید.
حال زمان آن رسیده که مواد خشک را به مخلوط اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق هم بزنید تا با هم دست بدهند.
در این مرحله اگر میخواهید کیک شکلاتی نیز داشته باشید، مواد آماده شده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به یک قسمت آن مواد، پودر کاکائو اضافه کنید.
روشهای پخت کیک در مایکروویو و سولاردام:
برای درست کردن هر نوع کیکی ابتدا بهتر است دستگاه را با پیش گرمایش 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
روش اول پخت کیک به صورت دو مرحله ایی با مایکروویو:
برای درست کردن کیک با مایکروویو، ابتدا باید دستگاه را با قدرت 900 واتِ مایکرو و به مدت 5دقیقه زمان بدهید. سپس بلافاصله مایکرو را با قدرت 360 وات و به مدت 7دقیقه زمان دهید.
البته این شیوه برای کیکهایی که تیره هستند مثل کیک کاکائویی بیشتر توصیه میشود.
روش دوم پخت کیک با سولاردام
ابتدا باید مایکرو را با قدرت 900 وات به مدت 5 دقیقه زمان بدهید و سپس ترکیب شماره 1 یعنی Co1 با مایکرو، قدرت 360 وات، به مدت 7دقیقه زمان دهید.
از این برنامهی ترکیبی میتوانید برای کیکهای دو رنگ نیز استفاده کنید.
روش سوم پخت کیک با سولاردام
در این روش از ترکیب شماره 5 استفاده کنید. یعنی Co5 که کانوکشن با قدرت 180درجه سانتیگراد و مایکرو با قدرت 180 وات، به مدت 17 الی 20 دقیقه زمان بدهید.
نکته : توجه داشته باشید که برای کیکهای ساده ظرف باید روی 3 پایه کوتاه قرا دهید.
آموزش دستور پخت انواع غذاهای ایرانی و بین المللی از طریق مطالعه کتاب آموزش آشپزی با سولاردام
طرز تهیه کیک کاکائویی یا شکلاتی دبل چاکلت :
مواد مورد نیاز کیک شکلاتی یا کیک دبل چاکلت:
روغن جامد یا کره : 100گرم
شکر : نصف پیمانه
آرد : یک پیمانه
شکلات شیری : 70گرم
تخم مرغ : 3عدد
وانیل : نصف قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
پودر کاکائو : 2 قاشق غذاخوری سر پر
شیر : 1.4 پیمانه
طرز تهیه کیک دبل چاکت:
اول شکلات را آب میکنید.
آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را باهم مخلوط کنید و یک بار الک میکنید.
شکر و کره را باهم میزنید.
یکی یکی تخم مرغها را اضافه میکنید و هرکدام را خوب هم بزنید.
شکلات خنک شده را به مایع اضافه کنید و هم بزنید. شیر را اضافه کنید و مخلوط کنید. مخلوط آرد را داخل مواد الک کنید و هم بزنید حال شما توانسته اید یک کیک شکلاتی با یک لیوان ارد درست نمایید.
طرز تهیه کیک دبل چاکت در مایکروویو :
قالب را چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید.
با برنامه کانوکشن 140 درجه سانتیگراد به دستگاه پیش گرمایش بدهید و با همان دما یعنی 140 درجه سانتیگراد کانوکشن، به مدت 12 الی 15 دقیقه برای پخت کیک زمان دهید.
پس از اتمام زمان پخت، کیک را چک کنید. در صورت نپختن آن، دوباره زمان دهید.
همیشه زندگیتان شیرین مثل کیک شکلاتی باشد
ضمن سپاس از همراهی شما با ما در این مقالات، امیدواریم که همیشه کام زندگیتان به شیرینی این دسرها و کیکهای خوشمزه باشد.
بنا به درخواست و تمایل شما عزیزان قرار است که این دست مقالات را ادامه دهیم و امیدواریم که ادامه این مباحث را نیز دوست داشته باشید.
در انتها اگر سوالی در زمینه کار با مایکروویو و سولاردام و پخت غذاهای مختلف در این دستگاهها را داشتید حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید ما در نزدیکترین زمان پاسخگوی شما عزیزان هستیم.
مشکلات رایج در پخت کیک+راهحل آن
سلام وقت بخیر دستگاه من سولاردام 3884m کیک درست می کنه روی کامل پخت میشه داخلش خمیر لطفا توضیح می دین علت رو سپاس