دلایل تجمع آب در جامیوه‌ای و طبقات یخچال + آموزش رفع مشکل دستگاه

۲۷ تير ۱۴۰۳
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

با شروع فصل گرما یا سرما هر دستگاه مرتبطی در منزل به‌نوعی واکنش نشان می‌دهد و معمولا دستگاه‌هایی که سرمایشی و گرمایشی هستند و یا با سیکل گازی کار می‌کنند، ممکن است عملکرد متفاوتی داشته باشند. برای مثال کولرهای گازی و آبی با گرم‌تر شدن هوا متفاوت کار می‌کنند و طبیعی است که گرما بر روی دیگر وسایل تاثیر داشته باشد، حتی در این حد که زودتر داغ شوند.
گرمای زیاد هوا بر روی عملکرد و همچنین شرایط نگهداری مواد غذایی در یخچال‌ها نیز تاثیرگذار است؛ البته این تاثیر تا حدی طبیعی است و گاهی مشکلاتی مشاهده می‌کنیم که علت آن فقط گرمای شدید هوا نیست، اما گرمای هوا می‌تواند آن را تشدید کند.
یکی از این مشکلات زمانی است که درب یخچال را باز می‌کنیم و می‌بینیم در قسمت جامیوه‌ای، کف یخچال و یا به طور کلی بر روی ظروف طبقات، قطرات آب جمع شده است. این مورد ممکن است به دلیل عدم رعایت شرایط استاندارد نگهداری مواد غذایی بوده و یا اینکه مربوط به یک ایراد در دستگاه باشد. در ادامه این دلایل و راهکارهای مرتبط برای رفع آن را خواهیم گفت.
بهترین راهکار برای خنک کردن موتور یخچال + علت و هزینه تعمیر

دلیل جمع شدن آب و تعریق در یخچالهای قدیمی

این روزها یخچال‌های خیلی قدیمی کمتر استفاده می‌شود و معمولا یخچال‌های مورد استفاده در خانه‌ها تقریبا از سیستم جدیدتری استفاده می‌کنند. اما به طور کلی اگر از یخچال‌های قدیمی استفاده می‌کنید و با مشکل جمع شدن آب در کف دستگاه، جامیوه‌ای و طبقات مواجه هستید، این موضوع را در نظر داشته باشید که یخچال‌های قدیمی برفکی هستند و برای تجمع برفک‌ها سینی مخصوصی در قسمت فریزر دارند.
علت جمع شدن آب در کف فریزر این نوع یخچال‌ها این است که این مدل دستگاه‌ها به طور خودکار برفک‌ها را آب نمی‌کنند و کمی برفک در قسمت فریزر جمع می‌شود. در بازه‌های زمانی چندوقت یکبار می‌بایست سینی فریزر را تمیز کنید و برفک‌ها را جدا نمایید.
گاهی طی مدتی که از دستگاه استفاده می‌کنید، ممکن است دمای فریزر پایین بیاید و کمی از این برفک‌ها آب شده و به قسمت کابین یخچال نفوذ کند؛ بنابراین تمیز کردن برفک‌ها در بازه‌های کوتاه‌مدت مهم است و از تجمع آب در کابین یخچال جلوگیری می‌کند.

تعریق و جمع شدن آب در یخچال‌های بدون برفک جدید


برخی از یخچال‌های جدید که به آن یخچال‌های No Frost هم گفته می‌شود و در واقع یخچال‌های بدون برفک هستند و خود یخچال دارای سیستمی است که می‌تواند برفکی که به وجود می‌آید را از طریق پنل‌های خنک‌کننده از بین ببرد. برای اطلاع دقیق‌تر از تفاوت این نوع یخچال‌ها می‌توانید راهنمای بررسی یخچال‌های نوفراست یا دیفراست را مطالعه کنید.
علت جمع شدن آب در کف یخچال‌های بدون برفک، با دلایل تجمع آب در یخچال‌های قدیمی تفاوت دارد و زمانی اتفاق می‌افتد که لوله‌ی تخلیه‌ی قسمت عقب کابین یخچال مسدود شده باشد؛ این حفره برای تخلیه رطوبتی است که به دلیل تبخیر جمع می‌شود و طبیعی است در صورت انسداد این خروجی، آب کف یخچال جمع می‌‌شود.

تجمع آب در جامیوه‌ای یخچال


همانطور که گفتیم انسداد لوله تخلیه رطوبت و موارد دیگر باعث تجمع آب در جامیوه‌ای خواهد شد. موضوع دیگر که باعث رطوبت در این بخش می‌شود، شستشوی میوه‌ها قبل از قراردادن در یخچال و قراردادن میوه‌های مرطوب داخل دستگاه است.

مشکل لاستیک دور درب یخچال


زمانی که لاستیک دور درب یخچال مشکل دارد و درب دستگاه به‌خوبی بسته نمی‌شود، هوای گرم وارد کابین یخچال شده و گرمای غذاهایی که داخل کابین قرار گرفته نیز باعث ایجاد بخار و در نهایت تجمع آب در کف یخچال خواهد شد.
در صورتی که لاستیک دور درب یخچال شما دفرمه شده و مشخص است که مشکل دارد، حتما از کارشناس مربوط بخواهید که آن را بررسی نموده و در صورت نیاز تعویض کنند. خرابی لاستیک دور درب علاوه بر اینکه باعث تجمع آب داخل یخچال شما می‌شود، موجب هدر رفتن سرمای داخل کابین نیز خواهد شد.

رطوبت مواد غذایی داخل دستگاه


برخی نکات با اینکه ساده و بدیهی هستند اما اهمیت بسیار زیادی نیز دارند. برای مثال مواد غذایی لازم است حتما در ظروف دربسته نگهداری شود. اگر غذای خیلی داغ در دستگاه قرار دهید هم به دلیل بخار زیادی که دارد باعث تجمع آب خواهد شد.
به طور کلی توصیه می‌شود یخچال را در بازه‌های کوتاه‌مدت تمیز کنید تا کمتر شاهد اینگونه موارد باشید.
نگهداری مواد غذایی در یخچال

ایراد یخساز و لولهی آب یخساز یخچال


یکی دیگر از دلایل جمع شدن آب و رطوبت در یخچال، نشتی آب یخساز و مسیر لوله آب به آن است. ممکن است مشکلی در ارتباط با رطوبت و ورود هوای گرم به داخل یخچال وجود نداشته باشد، اما لوله‌های مربوط به یخساز و آبریز و یا خود باکس یخ، دچار نشتی آب باشد.

باز و بسته کردن مداوم درب یخچال

نکته‌ی بسیار مهم دیگر این است که اگر درب دستگاه به‌خصوص در روزهای خیلی گرم زیاد باز و بسته کنید، هوای گرم دائم وارد دستگاه شده و به دلیل سرمای داخل یخچال تبدیل به بخار می‌شود و در نهایت به صورت رطوبت در کف دستگاه باقی می‌ماند.
اگر تمامی مواردی که تا اینجای مطلب گفتیم را رعایت کرده‌اید اما یخچال شما باز هم دچار چنین مشکلی می‌شود، کارشناسان تعمیرات ما آماده‌ی بررسی و رفع ایراد دستگاه هستند.

نظرات کاربران

نظرات شما به کاربران دیگر کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری از محتویات این بخش استفاده کنند.

در حال ثبت...